ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Auckland, Noua Zeelandă, au început lucrările la noul locaș de cult al parohiei Sf. Ignatie Teoforul. Părintele Mircea Corpodean, protopopul Noii Zeelande și parohul comunității românești, a anunțat pe pagina oficială de Facebook a parohiei că în data de 12 martie, „după un lung șir de documente, proiecte, aprobări, planuri și demersuri, a început, în mod concret să ia contur Biserica cea văzută„.Primul utilaj greu pentru pregătirea terenului în vederea turnării plăcilor de beton pentru construirea sălii social-culturale, a bisericii și amenajarea spațiului de parcare al parohiei noastre a ajuns pe terenul prevăzut executării acestui proiect, a spus părintele paroh.

În primă fază se va desfășura etapa de pregătire a terenului pentru începerea construcției, demeres ce va costa 38.000 de dolari neo-zeelandezi, fapt pentru care părintele paroh a cerut sprijinul comunității.

„Daca aveți mai mult, dăruiți mai mult; daca aveți mai puțin, daruiți mai puțin și nu pregetați a vă alătura și a vă număra printre ctitorii, sponsorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească toată jertfa”, a spus preot Mircea Corpodean.

În Auckland se află cea mai mare comunitate românească din Noua Zeelandă. Parohia „Sfântul Ignatie Teoforul” a fost înființată la sfârșitul anilor 1970.