Actorul american Jonathan Jackson, convertit la Ortodoxie, a făcut un apel public la strângerea de fonduri pentru proiectul mănăstirii ortodoxe românești din Shannonbridge, Irlanda, anunță Basilica.

Potrivit sursei citate, Jonathan Jackson apreciază inițiativa înființării unui așezământ monahal în „inima Irlandei” și îi caracterizează pe promotori drept „niște oameni minunați”.

„Au o pagină de strângere de fonduri și este un lucru minunat ceea ce fac. (…) Dacă ești inspirat de ceea ce fac, dacă ai cât de puțin de oferit cred cu sinceritate că va fi o comoară”, a precizat actorul de la Hollywood într-o postare video pe Facebook.

Mănăstirea este proiectul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale care se află într-o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea terenului. Mănăstirea va avea trei hramuri: Izvorul Tămăduirii,  Sfântul Ciaran de Clonmacnoise (9 septembrie) și Soborul tuturor sfinților celți ai Irlandei.
Monahia Iosifia, coordonatoarea campaniei de strângere de fonduri în mediul online, menționează că obiectivul este strângerea a 250.000 euro. Până în prezent, s-a strâns suma de 23.220 euro.

Actorul Johnatan Jackson este câștigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea dinserialul „General Hospital”, cunoscut și din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino și Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape opt ani.

Se poate dona aiciDragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews