ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul american Jonathan Jackson, convertit la Ortodoxie, a făcut un apel public la strângerea de fonduri pentru proiectul mănăstirii ortodoxe românești din Shannonbridge, Irlanda, anunță Basilica.

Potrivit sursei citate, Jonathan Jackson apreciază inițiativa înființării unui așezământ monahal în „inima Irlandei” și îi caracterizează pe promotori drept „niște oameni minunați”.

„Au o pagină de strângere de fonduri și este un lucru minunat ceea ce fac. (…) Dacă ești inspirat de ceea ce fac, dacă ai cât de puțin de oferit cred cu sinceritate că va fi o comoară”, a precizat actorul de la Hollywood într-o postare video pe Facebook.

Mănăstirea este proiectul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale care se află într-o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea terenului. Mănăstirea va avea trei hramuri: Izvorul Tămăduirii,  Sfântul Ciaran de Clonmacnoise (9 septembrie) și Soborul tuturor sfinților celți ai Irlandei.
Monahia Iosifia, coordonatoarea campaniei de strângere de fonduri în mediul online, menționează că obiectivul este strângerea a 250.000 euro. Până în prezent, s-a strâns suma de 23.220 euro.

Actorul Johnatan Jackson este câștigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea dinserialul „General Hospital”, cunoscut și din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino și Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape opt ani.

Se poate dona aici