ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianţa Românilor, asociaţie cu caracter politic-cultural constituită în ianuarie 2015, se va prezenta la alegerile locale din Italia ce vor avea loc în zilele de 31 mai - 1 iunie cu doi candidaţi, scrie Gazeta Românească.

Nicuşor Gicaru, 45 de ani, care va candidat pentru un post de consilier la primăria din Andria, regiunea Puglia, pe lista Movimento5Stelle, şi Marius Dogaru, 33 de ani, candidat la Eboli, o comună din regiunea Campania, pe listele Forza Italia.

 

Alianţa Românilor este constituită din 7 membri fondatori. Consiliul de conducere al Alianţei este provizoriu până la primul congres naţional.

"Aşa cum am declarat şi la înfiinţare, dorim că mişcarea noastră să fie o voce politică care să reprezinte comunitatea noastră în viaţă politică italiană şi să devină un partener real al politicii din România, pentru identificarea şi realizarea unei politici eficiente şi de interes pentru diaspora românească." a declarat Adrian Chifu, membru fondator AR, consilier la al doilea mandat la Verbania, localitate situată în provincia Verbano-Cusio-Ossola – regiunea Piemonte.

"Obiectivele AR sunt în primul rând susţinerea românilor care doresc să candideze la consiliile locale din Italia, promovarea imagini comunităţii noastre cât şi creearea unui punct de legătură între comunitatea românească din Italia, autorităţile administrative şi partidele politice din Italia. Acceptăm orice colaborare cu asociaţiile comunităţii noastre cât şi cele italiene, dând naştere astfel la o comunitate unită şi respectată. Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a comunităţii, recunoaşterea valorilor în dezvoltarea activităţilor sociale şi implicarea în mod direct al cetăţenilor români în viaţă politică a Italiei nu poate fi decât benefică pentru ambele părţi", a mai adăugat acesta.