ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O scrisoare semnată de o româncă din localitatea Ginosa din Italia cere ajutorul ambasadorului României la Roma. La Ginosa, provincia Taranto au fost recent eliberați din sclavie 35 de lucrători români. 

Paula Maria Luca îi cere ambasadorului de la Roma, George Bologan, să își exprime solidaritatea cu acești lucrători, cum informează Gazeta Românească.

Românii munceau în condiții inumane până la 17 ore pe zi, erau plătiți cu 100 de euro pe lună și erau și bătuți. Au fost eliberați de Poliția italiană joi, 5 octombrie, de la o fermă din Ginosa, în apropiere de Taranto. Proprietarul fermei, un italian de 43 de ani, și intermediarul român, un interlop 25 de ani, au fost arestați. Lucrătorii trăiau în condiții mizere, într-o fostă magazie cu pereții plini de mucegai, 35 de persoane, bărbați și femei, împărțind 20 de de metri pătrați. Aveau acces la o singură baie, fără WC și cu un singur duș, doar cu apă rece. Puteau să facă un singur duș (cu apă rece) de 5 minute pe zi, iar nevoile fiziologice trebuiau să și le facă pe câmp. Cei care protestau erau bătuți cu sălbăticie.

Scrisoarea emoționantă a Paulei Luca îi atrage atenția ambasadorului român la Roma că muncitorii români din Italia au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza sărăciei extreme, fenomen ignorat de clasa politică românească. 

Scrisoarea reproșează Guvernului României că i-a uitat pe cetățenii români care sunt supuși abuzurilor și exploatării în Italia și solicită Ambasadei Române la Roma să își exprime public solidaritatea cu cei 35 de români tratați mai rău decât animalele și să se constituie în parte civilă într-un eventual proces.

Reacția Ambasadei se lasă așteptată.

Italia este țara cu cel mai mare risc potențial de sclavie, în special în agricultură, unde peste 100.000 de persoane sunt exploatate și muncesc în condiții inumane, scrie Gazeta Românească.