ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Mister deslușit  în cazul dispariției jurnalistului Jamal Kashoggy,  pe data de 2 octombrie.  Autoritățile din Arabia Saudită recunosc  moartea acestuia în consulatul din Istanbul,  după ce ar fi avut unele altercații cu oamenii cu care s-a întâlnit în respectiva locație, informează Mediafax.

Jurnalistul Jamal Kashoggy,  rezident american și corespondent la Washington Post, a dispărut după ce a intrat în consulat pe 2 octombrie pentru a obține documentele necesare pentru a se căsători. Conform declarațiilor oficialilor turci, Kashoggy a fost ucis în interiorul consulatului, în urma unei lupte izbucnite între el și oamenii cu care s-a întâlnit. În urma investigațiilor procurorilor, 18 cetățeni saudiți au fost arestați, iar  consilier regal, Saud al-Qahtani, și șeful serviciului de informații, Ahmed Asiri, au fost concediați din funcțiile lor.

 Dispariția jurnalistului a dus la tensionarea relațiilor dintre SUA și Arabia Saudită. Președintele Donald Trump condamnă întreaga situație și consideră inacceptabilă imaginea Arabiei Saudite, în momentul de față, în calitate de aliat cu SUA. Jamal Kashoggy, înainte de moartea sa,  aducea adesea critici la adresa Prințului Mohammed bin Salman.

 

Regatul Unit, stat polițienesc sau Arabia Saudită? Tăcere de mormânt în presa de stânga în cazul arestării reporterului Tommy Robinson, acuzat că a „încălcat pacea” în timp ce filma în fața unui tribunal unde era judecată o bandă islamică