ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica ortodoxă „Sfântul Gheorghe”, ridicată de românii din Alcalá de Henares, Madrid, a primit premiul orașului pentru arhitectură, juriul recunoscând valoarea lăcașului de cult și modul în care s-a integrat în peisajul urban din localitate, anunță ȘtirileTVR.

Potrivit sursei citate, construcția bisericii ortodoxe din Alcala de Henares a început în urmă cu 9 ani, iar ritmul lucrărilor a oscilat în funcție de greutățile întâlnite pe parcurs, întreg proiectul fiind coordonat de de preotul Adrian Pintea.

Biserica ortodoxă din Alcala de Henares are 400 de metri pătrați, a fost inaugurată anul trecut și a costat 1,6 milioane de euro. Suma a fost strânsă aproape în totalitate de la credincioșii români, care au participat la slujbele oficiate, până de curând, într-o capelă catolică.

Cele mai prestigioase premii culturale, acordate în orașul Alcala de Henares, au fost înmânate pe scena Teatrului Cervantes, unde a fost distins și arhitectul bisericii ortodoxe "Sf. Gheorghe". Jose Luis Gonzalez a mulțumit pentru premiul de arhitectură pe 2019 și l-a dedicat românilor ortodocși din Alcala.