ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea românească din Spania se poate mândri cu o impresionantă Catedrală ortodoxă.

A fost sfințită prima catedrală românească din Madrid. Soborul de ierarhi a fost format din IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, IPS Policarp, Mitropolitul grec al Spaniei și Portugaliei și Exarh al Mării Mediterane, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, PS Marc Nemțeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

În cuvântul rostit numeroșilor credincioși prezenți care s-au aflat în rugăciune sâmbătă, Mitropolitul Iosif le-a explicat valoarea unui lăcaș de cult în viața comunității.

Pentru început, Înaltpreasfinția Sa a apreciat că lucrările la Catedrala episcopală din Madrid s-au finalizat până la stadiul de pictură, iar începând din această săptămână Sfânta Liturghie va fi oficiată în fiecare duminică.

Piatra de temelie pentru noua catedrală episcopală a fost așezată de Patriarhul Daniel în 18 aprilie 2010, după cum informează Basilica.