ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 19 septembrie 2017 a avut loc întâlnirea obținută de Camelia  Păstîrnac, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, între autoritățile finlandeze de protecția copilului, autoritățile române, Camelia Smicală și copiii ei.

Camelia Smicală a postat o informare pe pagina personală de Facebook:

„Comisia din partea României a fost formată din domnul ambasador Răzvan Rotundu și doamna Corina Marinescu din partea protecției copilului România.

Inițial, atât eu, cât și domnul ambasador și doamna ministru Păstîrnac am cerut ca din partea României să fie trimis un psiholog care să evalueze starea copiilor. Aceasta nu a fost cu putință.
Întâlnirea a fost strict supravegheată de către unul dintre juriștii primăriei din Tampere și … a fost prezent și un translator, deoarece copiii au vorbit în românește.

Comisia finlandeză care ar fi trebuit să se întâlnească mâine cu cea românească, pentru a colabora la rezolvarea cazului, nu s-a mai format, deoarece o persoană… (sic!) a intrat in concediu. În consecință, cele două comisii se vor întâlni abia la sfârșitul lunii octombrie.

Domnului ambasador i s-a permis (sic!) să vadă din nou copiii în decembrie (că doar Finlanda a semnat convenția consulara și aceasta ar fi fost un lucru normal pentru un stat semnatar!).
Copiii au spus că vor acasă. Punct. Copiii și-au cerut drepturile.

Se pare că va trebui să mai aștepte. Oare poate cineva să aprecieze ce înseamnă o oră de așteptare în această situație? Dar o săptămână? Dar o lună? Dar ani?

Îi mulțumim doamnei ministru Păstîrnac și domnului ambasador Răzvan Rotundu!

În rest, se pare că tratatele internaționale nu trebuie respectate, că nu exista nicio metodă de a obliga un stat care a semnat un astfel de tratat să îl și respecte, iar cineva joacă ping-pong cu viața copiilor mei”, a scris Camelia Smicală.