ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița Camelia Smicală a trimis Ministerului român al Afacerilor Externe, celui pentru Românii de Pretutindeni și altor autorități române un bilanț negru al cazului său pe care îl prezentăm în exclusivitate:

 
Cu respect, aș dori să fac o sinteză a cazului nostru, deoarece autoritățile finlandeze l-au îngropat într-un morman de hărtii din care nimeni nu înțelege nimic.

În consecință ,este vorba despre în caz deosebit de grav de rasism ,pe care autoritățile finlandeze l-au împachetat într-o dispută parentală pentru a-și ascunde ilegalitățile .În realitate, situația actuală este o lupta inegală cu statul finlandez ,care încearcă să-și păstreze imaginea internațională imaculată, acționând,în realitate în stil mafiot.
Este vorba despre agresiune în familie extrem de gravă (3 tentative de omor asupra mea,documentate medical ,2 tentative de omor asupra lui Mihai și multiple amenințări cu moartea din partea fostului soț,inclusiv în față autorităților):
 
1) 2006 -prima tentativă de omor asupra mea. Viol-sarcina-tentativă de omor. 
NU am făcut plângere d eoarece nu am știut cum să acționez și de unde să cer ajutor. Medicul a făcut plângere totuși la poliție, poliția a refuzat să cerceteze
 
2) 2007-A două tentativă de omor. În urmă acesteia am fost duși la o casă de siguranță ,unde nu ni s-a asigurat nici măcar cel mai elementar sprijin moral ,nu am primit translator, ci soțul agresor ,care nu vorbește deloc limba română, a fost folosit drept translator.Poliția a refuzat să cereceteze ,deși certificatul medico-legal precizează clar : leziuni de strangulare ,care se potrivesc cu spusele mele.Sugrumarea este întotdeauna leziune care ar putea cauza moartea. În plus ,fostul soț l-a aruncat pe Mihai sub roțile mașinii (Mihai avea 1 an și jumătate).Poliția a refuzat să cerceteze.
 
3) 2010 -A treia tentativă de omor. Poliția a refuzat să cereceteze,deoarece am cerut pedepsirea agresorului și nu daune morale 

4) 2013 - fostul soț amenință în mod repetat copiii la întâlnirile sub supraveghere „trebuie băgați cu capul sub apă până nu mai pot respiră”,din această cauza întâlnirile sunt sistate. Judecătoria m-a condamnat pe mine.Poliția a refuzat să cereceteze ,deși oficialii finlandezi au făcut plângere penală împotriva fostului soț.


5) 2015 - fostul soț da declarație falsă la tribunal(pedepsită conform legii finlandeze cu închisoarea),în baza căreia copiii sunt smulși prin violență de acasă.Executorii judecătorești au refuzat să îmi prezinte hotărârea judecătorească dată fără proces,fără să fiu ascultată și nici măcar înștiințată de această .Deși ,conform legii finlandeze,executorii judecătorești nu au dreptul să acționeze prin violență ,ne-au agresat, iar rezultatul a fost că tot victimele au fost condamnate(eu și copiii)

Legea finlandeză spune că ,orice suspiciune de violență asupra copiilor trebuie cercetată. Aceasta nu s-a întâmplat .

În consecință ,în loc că agresorul să fie pedepsit,autoritățile finlandeze(protecția copilului,poliție, judecători, psihologi ) s-au unit să ne distrugă, pentru a-și acoperi ilegalitățile făcute timp de ani de zile .
Deși autoritățile finlandeze „servesc„ drept motiv legea, în realitate au încălcat în mod flagrant atât legea finlandeză, cât și tratatele internaționale, în special Tratatul Drepturilor Omului, Convenția Dreptului Copilului. Au încălcat până și Convenția consulară,deoarece nu i-ai permis consulului României să viziteze copiii timp de 2 ani.

Situația actuală este următoarea: agresorii (fostul soț ,executorii judecătorești, protecția copilului) au primit daune iar victimele au fost condamnate .Copiii sunt ținuți în închisori de maximă siguranță, izolați complet de prieteni și familie, cu drepturi mai puține decât criminalii.
 
Eu am fost condamnată abuziv,mi-au luat tot ce am muncit în 20 de ani, au încercat să mă omoare, inclusiv prin tortură psihică. Nu sunt cuvinte mari, din păcate e tristă realitate și probe sunt suficiente pentru a demonstra aceasta .

Cerem ajutorul statului român la CEDO și instanțele internaționale ,pentru demascarea și pedepsirea adevăraților vinovați!
 

Cu respect, Camelia Jalaskoski (Smicală)

Mihai, mințit pentru a fi înscris la școală împotriva dorinței lui de protest

Pe contul Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicală și copii ei a fost publicat și un mesaj despre cum a decurs începutul anului școlar pentru Mihai, fiul medicului român: "Înainte de începerea anului școlar, Mihai i-a anunțat pe cei de la casa de copii că nu va merge la cursuri -ca formă de protest față de nedreptatea care i se face. L-au păcălit însă cu un telefon mobil: ,,dacă mergi la școală, o să ai voie să vorbești la telefon cu mama și sora ta". Așa că Mihai s-a dus la școală. Era important să se facă înscrierea lui în clasa a cincea, că mai departe oricum nu contează. Anul trecut nu a mers la școală mai bine de jumătate de an, din același motiv, și nu a fost nicio problemă să fie promovat. Nu știu cum au fost motivate absențele lui. Desigur nu a primit niciun telefon, iar Mihai nici nu a fost surprins de minciuna care i-a fost servită. O minciună în plus, ce mai contează...

Maria mea pur și simplu nu mai poate să râdă: zâmbetul ei s-a transformat într-o grimasă.
În confruntarea dintre un copil rănit și niște adulți vicleni, copilul nu are nicio șansă. Dar aici, la casele de copii, lupta se duce de la egal la egal.
Copiilor mei nu li se dă nicio șansă", își încheie Camelia Smicală mesajul său dramatic.