ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Andreea Păstârnac, ministru în guvernul României, a mers în Finlanda pentru a se interesa de copiii Cameliei Smicală, aceasta a relatat că a putut să-i viziteze pe cei mici și a povestit pe Facebook cum a decurs întâlnirea.  

„Sâmbătă, fiica mea cea mare, Andreea, a avut permisiunea să-i viziteze pe Maria și Mihai. Au stat in camera Mariei, au fost supravegheați pe toată durata întâlnirii, și li s-a interzis cu desăvârșire să vorbească în limba română. Nu au avut voie să iasă la aer, să se plimbe sau să se joace împreună. O vizită cu multiple interdicții, că doar sunt frați.

Astăzi am avut și eu întâlnire cu copiii, nu mai enumăr câte demersuri am făcut pentru a obține această favoare.
Iată cum stau lucrurile: Maria este plină de păduchi, nu mi s-a spus de când, ci doar că au folosit un șampon special. Lenjeria ei de pat nu era schimbată, iar Mariei i-a fost foarte rușine, ca și cum ar fi vina ei. Mihai a povestit că la școală este umilit în mod constant de colegi, din motivul că este de la casa de copii, și destul de des au loc bătăi între copii.

Amăndoi sunt deprimați, pur și simplu au obosit să mai spere că ceva bun se va întâmpla. Nu am reușit să-i înveselesc. Întâlnirea a fost supravegheată,am avut translator dar nu și dreptul la intimitate, prevazut în Drepturile omului.

Totuși amândoi știu că pe 19 septembrie va veni domnul ambasador Răzvan Rotundu și un psiholog din România, și că vor putea să spună tot ce îi doare, în limba română. Am simțit că se agață de evenimentul ăsta ca de ultima șansă posibilă.In continuare,copiii sunt” evaluati”de un psihiatru infantil care,timp de 2 ani de zile nu a vorbit nici macar o dată cu copiii. Dar scrie rapoarte false,copiilor refuzandu-li-se dreptul la o evaluare psihologică reală.
Procesul de distrugere a copiilor continuă, iar eu sunt doar un spectator oripilat”, a scris Camelia Smicală pe Facebook.