ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filip Lucian este un cetățean român de etnie romă care locuia într-un adăpost improvizat din Munigivacca (Italia). Pe 2 iunie 2013, în timp ce se afla pe plaja din zona Fortino Sant'Antonio, bărbatul a fost înțepat de un pește și a intrat imediat în șoc anafilactic. N-ar fi avut nicio șansă să supraviețuiască, dacă doi agenți de poliție care patrulau prin zonă n-ar fi intervenit imediat și nu i-ar fi acordat primul ajutor.
 
Au trecut trei ani de atunci, dar Filip Lucian nu i-a uitat pe cei care i-au salvat viața, scrie Il Quotidiano Italiano.

Anul acesta, de Crăciun, bărbatul le-a mulțumit salvatorilor lui așa cum a crezut el că se cuvine: a pictat o icoană pe care a dăruit-o comandantului Poliției Municipale din Bari, colonelul Nicola Marzulli.

„Este un dar care ne răsplătește. Doresc să mulțumesc agenților noștri pentru pregătirea lor și pentru promptitudinea cu care intervin în astfel de situații”, a declarat Marzulli. „Agenții municipali nu sunt numai cei care dau amenzi, ci sunt repere pentru comunitate și, în acel eveniment, ei și-au demonstrat încă o dată valoarea”.