Deputații de Diaspora Constantin Codreanu, Doru Coliu și Matei Adrian Dobrovie au început de azi convorbiri la Ministerul de Externe finlandez, prima negociere permisă de autoritățile Finlandei de la răpirea brutală a celor doi copii ai medicului Camelia Smicală, Maria și Mihai, de 10 și 11 ani. Ieri, cei trei deputați, însoțiți de  Ambasadorul României la Helsinki, Răzvan Rotundu, au putut purta discuții cu mama copiilor, doctorul Camelia Smicală, acasă la aceasta, de unde au fost răpiți micuții (foto si video, mai jos).

Din informațiile noastre de la fața locului, delegației parlamentare române nu i s-a permis vizitarea copiilor, separați în prezent în două case de copii din Tampere. Prima concesie de când sunt "instituționalizați" cei doi copii pare să fie permiterea vizitării lor de către Ambasadorul României, lucru nepermis până acum, în ultimii doi ani, în pofida Convenției de la Viena, baza relațiilor internaționale care guvernează această lume.

„Scopul nostru principal este reîntoarcere copiilor acasă, la mama lor”, ne-a declarat în exclusivitate deputatul Doru Coliu, înainte de plecare. Președintele și Premierul trebuie să demonstreză printr-o implicare fermă că apară românii de pretutindeni, mai afirmă deputatul de Diaspora. Doru Coliu se raliază propunerii artistului Florin Chilian de a le spune La Mulți Ani copiilor Smicală prin intermediul Facebook și la dorește ca de Ziua Copilului să fie acasă, în brațele mamei lor, "pentru totdeauna". Oare se va întâmpla acest lucru?


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews