ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații de Diaspora Constantin Codreanu, Doru Coliu și Matei Adrian Dobrovie au început de azi convorbiri la Ministerul de Externe finlandez, prima negociere permisă de autoritățile Finlandei de la răpirea brutală a celor doi copii ai medicului Camelia Smicală, Maria și Mihai, de 10 și 11 ani. Ieri, cei trei deputați, însoțiți de  Ambasadorul României la Helsinki, Răzvan Rotundu, au putut purta discuții cu mama copiilor, doctorul Camelia Smicală, acasă la aceasta, de unde au fost răpiți micuții (foto si video, mai jos).

Din informațiile noastre de la fața locului, delegației parlamentare române nu i s-a permis vizitarea copiilor, separați în prezent în două case de copii din Tampere. Prima concesie de când sunt "instituționalizați" cei doi copii pare să fie permiterea vizitării lor de către Ambasadorul României, lucru nepermis până acum, în ultimii doi ani, în pofida Convenției de la Viena, baza relațiilor internaționale care guvernează această lume.

„Scopul nostru principal este reîntoarcere copiilor acasă, la mama lor”, ne-a declarat în exclusivitate deputatul Doru Coliu, înainte de plecare. Președintele și Premierul trebuie să demonstreză printr-o implicare fermă că apară românii de pretutindeni, mai afirmă deputatul de Diaspora. Doru Coliu se raliază propunerii artistului Florin Chilian de a le spune La Mulți Ani copiilor Smicală prin intermediul Facebook și la dorește ca de Ziua Copilului să fie acasă, în brațele mamei lor, "pentru totdeauna". Oare se va întâmpla acest lucru?