ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agențiile Socio-Sanitare din Lombardia se plâng că cetățenii italieni suferă din cauza imigranților români și bulgari, care se tratează gratuit în spitalele lor, fără a se mai recupera paguba creată din partea oficialilor de la București și Sofia.

"O lipsă de respect incredibilă față de cetățenii lombarzi, căreia i se adaugă paguba suplimentară cauzată de cetățenii comunitari, imigranți bulgari și români în special, care se tratează gratis în spitalele noastre și bătaia de joc că din Bulgaria și România nu sosesc rambursările, mai ales pentru că statul italian nu discută cu Sofia și Bucureștiul pentru a primi aceste rambursări", a declarat secretarul Lega Lombarda, Paolo Grimoldi, scrie gazetaromaneasca.com.

În acest context, acesta propune asociațiilor sanitare din zonă să se unească pentru a da statul în judecată. 
 
"Nu se poate să crezi că Lombardia, care dăruiește în fiecare an visteriei din Roma în jur de 54 de miliarde în taxe plătite de cetățenii săi și de întreprinderile sale, poate plăti pentru toți". "În acest punct – a propus – având în vedere că de la Roma banii nu sosesc invităm ASST-urile de pe teritoriul lombard, pe modelul acțiunilor făcute în urmă cu un an de agențiile sanitare din Chiari și Treviglio, să dea statul în judecată, prezentându-i cheltuielile și solicitând tribunalelor poprirea bunurilor prefecturilor în discuție", spune Grimoldi, potrivit b1.ro.