Florina Simion avea 24 de ani când a dispărut, în mod misterios, din casa sa aflată în Cazzago di Pianiga (Veneția), acolo unde locuia împreună cu părinții și cu cele două surori ale ei. 

Era seara zilei de 26 februarie 2016. O zi de vineri, ora 19:30. Florina a plecat de acasă după o ceartă cu părinții. Și nimeni nu a mai văzut-o de atunci.

Florina lua în mod regulat pastile, pentru tratarea epilepsiei. Dar când a plecat de acasă, nu a luat cu ea nici medicamentele, nici actele de identitate.
 
Doar telefonul mobil de pe care, în aceeași seară, la ora 20:56, i-a trimis unui un prieten un mesaj incoerent pe Whatsapp. Iar din acel moment, telefonul a fost închis. 
 

Ieri s-au făcut doi ani de când Florina a dispărut, însă mama ei, Nela Simion (47 de ani), nu s-a resemnat.

„După dispariție, Florina a fost căutată timp de trei zile de pompieri, militari și de protecția civilă, dar ancheta judiciară reală a început doar după trei luni. Cum de sunt atâtea întârzieri în aplicarea legii?”, a declarat Nela Simion pentru Il Gazzettino, conform gazetaromaneasca.com
 
 

„Fata mea dispărută nu are aceeași valoare ca alte persoane dispărute? Suntem săraci și de origine română. Poate de aceea nimănui nu-i pasă de fiica mea. Florina nu avea nici un motiv să-și ia viața. Inima și mintea îmi spun că ea este încă în viață. În caz contrar, după tot acest timp, corpul său ar fi găsit.” 

Femeia crede că fiica ei ar putea fi sechestrată de tranficanții de carne vie. „De un singur lucru sunt sigură, Florina are un caracter puternic și nu ar fi fost ușor supusă. Dacă cineva a abuzat-o, trebuie să o fi făcut cu forța. În mintea mea, o suspiciune a fost mereu, dar nu am nici o dovadă care să o susțină”, spune mama Florinei. 

Florina Simion are 1,65 m înălțime și șchiopătează. Familia a lansat un apel și în emisiunea de pe Rai3, „Chi l’ha Visto?”, dar până acum, nu a primit nicio informație despre locul în care se afă fata sau despre ce s-ar fi putut întâmpla cu ea.