ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi români au fost arestați de către autoritățile austriece, informează Ministerul Afacerilor Externe. 

Aceștia erau șoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane și au fost reținuți în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetăţean român în localitatea Braunau. Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane", menţionează MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă seară.

"Totodată, autorităţile austriece au confirmat că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane. Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetăţeanului implicat în incident prin procedura cooperării poliţieneşti internaţionale", adaugă sursa citată.

Ambasada României la Viena menţine legătura cu autorităţile austriece în cele două cazuri", se mai arată în comunicat.

Agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică, anunțase sâmbătă că un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării.
 
"Personalul medical ne-a spus că ei nu ar mai fi rezistat mult timp, două, poate trei ore", a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece.

"Şoferului nu îi păsa de oamenii din spate. Noi nu am transporta nici animale în aceste condiţii, pe drumurile din Austria", a precizat purtătorul de cuvânt.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews