ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Diana Bura și Maria Louise Fufezan sunt marile câștigătoare ale celei de-a 52-a ediții a concursului de științe BT Young Scientist and Technology Exhibition 2016, care a avut loc în Irlanda.

Eleve în orașul Balbriggan, Irlanda, tinerele de origine română au impresionat juriul cu proiectul "An Investigation into the Effects of Enzymes used in Animal Feed Additives on the Lifespan of Caenorhabditis Elegans", în care prezentau pagubele produse fertilității solului de modul de hrănire a animalelor. Ideea acestui proiect a apărut când Diana și-a vizitat bunica și a observat că găinile din ferma acesteia sunt mult mai mici decât cele găsite în comerț și a decis să descopere motivul, potrivit btyoungscientist.com.

Maria Louise, 16 ani, și Diana, 15 ani, provin din familii de români din Transilvania și a fost prima lor participare la acest concurs. Elevele au fost recompensate cu un cec de 5.000 de euro și cu posibilitatea de reprezenta Irlanda, în luna septembrie, la Bruxelles, în competiția europeană, potrivit digi24.ro.

„Suntem mândri că acest concurs continuă să fie o rampă de lansare pentru viitorii antreprenori, academicieni, oameni de știintă și avem mulți câștigători ale edițiilor trecute care dovedesc asta. Felicitări Mariei și Dianei, care se alătură listei de câștigători și care vor avea ocazia să reprezinte Irlanda în competiția europeană,”a declarat Shay Walsh, director general BT Irlanda.