ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stefan Lusco, 41 de ani, se află încă internat în stare gravă la spitalul Santa Chiara din Trento, în secția de dermatologie, cu arsuri grave la față, membrele superioare și inferioare.

În noaptea de 3 august, Stefan, riscându-și viața, a intrat în casa Mariei Pia Inama, 78 de ani, la Roverè della Luna (Trento), salvând-o din flăcările care o cuprinseseră deja, scrie La Voce del Trentino.

Într-un interviu acordat Trentino Tv, românul a spus că nu o cunoaște pe femeie, dar că nu a contat, pentru că ar fi intervenit pentru oricine ar fi fost în pericol.

Potrivit primelor informații, incendiul a plecat de la un scurtcircuit produs lângă magazia cu lemne. În câteva clipe, flăcările s-au extins, ajungând în camera unde dormea femeia.

Transportată la Verona la secția de arși, Maria Pia Inama le datorează viața românului, care a intrat în flăcări fără ezitare, și unui marocan, care a intervenit și el la fața locului, potrivit  gazetaromaneasca.comCei doi locuiau într-o casă lipită de cea a bătrânei.

Consulul onorific al României din Trento, Maurizio Passerotti, l-a întâlnit pe cel care a devenit erou în Italia. În septembrie, românul din Trento va fi vizitat și de ambasadorul George Bologan.