ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 29 octombrie 2017, românii ortodocși din Copenhaga, capitala regatului danez, au primit vizita Preasfințitului Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, informează siteul oficial al Episcopiei.
 
În cadrul Sfintei Liturghii, la care au participat un sobor de preoți și diaconi, precum și numeroși credincioși, alături de membri ai corpului diplomatic al Ambasadei României la Copenhaga. PS Macarie a vorbit celor prezenți despre condiția vulnerabilă a Bisericii, în general, și a creștinului, în special, într-o lume ostilă, chiar refractară față de Adevărul Evangheliei. 

„În zilele acestea l-am prăznuit pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și i-am comemorat pe mărturisitorii și apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului. Vă îndemn, din adâncul inimii mele, și vă rog, totodată, așa cum Nestor l-a biruit pe Lie, cel care părea de nebiruit, prin rugăciunea „Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-mi!”, și noi să strigăm în rugăciune: „Dumnezeul Sfinților din închisori, ajută-ne!”. Nestor s-a intimidat de furia împăratului persecutor și de puterea acestui vandal, Lie, care părea de nebiruit, pus îndeadins ca să-i zdrobească pe creștini, fără milă, în arenă, în văzul tuturor.
 
Și noi asemenea lui Nestor, uneori, ne intimidăm și ne înfricoșăm de forțele care năvălesc asupra creștinismului, asupra a tot ceea ce este inocent, firesc și mai de preț în viața noastră. Și noi ne intimidăm și ne înfricoșăm de legiunea de Lie care se pornesc asupra noastră în aceste vremuri. Însă să nu ne descurajăm și să ne gândim la Nestor care l-a avut aproape pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. Și noi, cei de astăzi, îi avem aproape pe Martirii din temnițele comuniste. Și mai cu seamă, în aceste vremuri, când aceleași forțe demonice, sub forme diferite, desigur, se pornesc asupra noastră, să strigăm așa cum a strigat odinioară Nestor, biruindu-l pe Lie gigantul, pe Lie uriașul și să spunem din toată inima: „Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-ne!” și „Dumnezeul Sfinților închisorilor, ajută-ne să dăm o bună și dreaptă mărtuire până la sfârșit” a mai spus Preasființitul Macarie.

În ajunul sărbătorii și după Sfânta Liturghie, Părintele Episcop Macarie a efectuat o serie de vizite pastorale la domiciliul credincioșilor din Copenhaga, spovedind și îmbărbătând pe cei aflați în suferință.