ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PMP, Eugen Tomac, face un apel la vicepremierul și, totodată, ministru al Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, în contextul intrării în vigoare a unor prevederi din Codul Rutier din peninsulă, potrivit cărora le este interzis persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în altă țară.
 
Măsura îi afectează direct pe cetățenii români din Italia. 

În scrisoarea deschisă, Tomac susține că această reglementare este profund discriminatorie și îngrădește libertatea de circulație a cetățenilor europeni și îi cere vicepremierului italian să găsească „de urgență o soluție pentru a opri această prigoană împotriva cetățenilor români care trăiesc în Italia”.
 
Românilor din Italia le este interzis, din 4 decembrie,  să mai conducă autoturisme înmatriculate în România, dacă au o rezidență mai mare de 60 de zile, iar Guvernul României trebuie să reacționeze de urgență, a avertizat, sâmbătă, președintele PNL, Ludovic Orban.