ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Barbu este în cea de-a șasea zi de greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, după ce serviciile sociale britanice i-au luat ambii copii.

Brașoveanul Florin Barbu s-a despărțit de soție, iar autoritățile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuți ai familiei spre adopție unui cuplu de homosexuali.

Drama lui Florin Barbu a început în anul 2014, atunci când Serviciile Sociale britanice au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamații ale vecinilor. În acea perioadă, brașoveanul se certa des cu soția sa, iar ulterior a aflat că aceasta avea și o aventură extraconjugală.

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit și Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredințeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, brașoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiței de 8 ani și asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuților suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredințați lui Florin Barbu. Acum, cei doi minori urmează să fie adoptați de un cuplu homosexual din Marea Britanie, în ciuda faptului că au doar cetățenia română.

În urma acestei decizii, Barbu a intrat la 17 mai în greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Acolo, el a fost vizitat de mai mulți români, în timp ce alții au anunțat un miting de susținere a sa, organizat în fața biroului premierului britanic în data de 28 mai.
 
"Am ajuns în cea de cincea zi de protest. Azi fiind sâmbătă nu mă astept la niciun ajutor din partea celor care conduc țara.Le doresc weekend plăcut tuturor. Eu am să merg până la capăt. Poate doar moartea mea va duce la eliberarea acestor copii si a multor altora. Doamne ajută", a scris Florin Barbu pe Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews