ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a sfințit duminică piatra de temelie pentru un lăcaș de cult închinat Sfântului Ștefan cel Mare în localitatea Montreuil (Île de France), scrie basilica.ro.

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Alături de biserică, pe terenul de 1056 mp achiziționat de parohie, va fi construit și un centru cultural misionar, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Alexandru Ojică, MOREOM.

La evenimentul din Duminica Sfinților Români au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac, precum și ai Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

Comunitatea românească din Montreuil este îndrumată duhovnicește de părintele Valeriu Jornea.