ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Joia Mare, 13 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Dragoi al Europei de Nord a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Paraclisul Centrului Eparhial din Stockholm. În cadrul slujbei, ierarhul a săvârșit și rânduiala spălării picioarelor pentru doisprezece membri ai comunității românești din capitala Suediei.

În cuvântul său de învățătură, ierarhul a spus: Am urcat împreună cu ucenicii în foișorul cel de sus, la Cina cea de Taină. Ați răspuns chemării pe care Mântuitorul Iisus Hristos o face neîncetat copiilor „lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor”. Ați venit cu copilașii în Joia Mare la Cina cea de Taină, la Ospățul Stăpânului. Trebuie să fim cu toții conștienți că adevăratele valori pe care le primește pruncul sunt cele de la Ospățul Stăpânului, de la Cina cea de Taină și, ca un reflex firesc, cele de la cina din familia creștină autentică. Mai întâi suntem cu toții împreună la Masa Domnului apoi la masa festivă în familia fiecăruia. Așa cum suntem acum, nădăjduim să fim împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos la Cina cea pregătită nouă, tuturor, în Împărăția slavei Sale.

În Vinerea Mare, Părintele Episcop Macarie se va afla în mijlocul românilor din Oslo, Norvegia, apoi va pleca dincolo de Cercul Polar, unde va sluji în noaptea de Înviere la românii răspândiți în cel mai nordic punct al Episcopiei.