În Joia Mare, 13 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Dragoi al Europei de Nord a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Paraclisul Centrului Eparhial din Stockholm. În cadrul slujbei, ierarhul a săvârșit și rânduiala spălării picioarelor pentru doisprezece membri ai comunității românești din capitala Suediei.

În cuvântul său de învățătură, ierarhul a spus: Am urcat împreună cu ucenicii în foișorul cel de sus, la Cina cea de Taină. Ați răspuns chemării pe care Mântuitorul Iisus Hristos o face neîncetat copiilor „lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor”. Ați venit cu copilașii în Joia Mare la Cina cea de Taină, la Ospățul Stăpânului. Trebuie să fim cu toții conștienți că adevăratele valori pe care le primește pruncul sunt cele de la Ospățul Stăpânului, de la Cina cea de Taină și, ca un reflex firesc, cele de la cina din familia creștină autentică. Mai întâi suntem cu toții împreună la Masa Domnului apoi la masa festivă în familia fiecăruia. Așa cum suntem acum, nădăjduim să fim împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos la Cina cea pregătită nouă, tuturor, în Împărăția slavei Sale.

În Vinerea Mare, Părintele Episcop Macarie se va afla în mijlocul românilor din Oslo, Norvegia, apoi va pleca dincolo de Cercul Polar, unde va sluji în noaptea de Înviere la românii răspândiți în cel mai nordic punct al Episcopiei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews