Românii din Paris au sărbătorit Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment de mare impact și încărcat cu simbolism: au defilat cu 100 de steaguri românești pe bulevardul Champs Elysee până la celebrul Arc de Triumf.

Ambasadorii Moldovei și ai României au reaprins flacăra veșnică împreună cu PS Marc, Episcop al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, ne-a anunțat organizatorul evenimentului, domnul Eugen Leahu.


Au fost depuse coroane din partea ASR principele Nicolae al României, a Bisericii Ortodoxe Române, a Mișcării pentru Regat și Coroană și ale celor două ambasade.

Corala Sf. Ștefan cel Mare, dirijată de maestrul Andrei Burdeniuc, a interpretat „Desteaptă-te Romane”, „Marseilleza” și „Hora unirii”.

Pentru prima dată în istoria acestui Arc de triumf, prin definiție laic, agnostic și apolitic, s-a cântat « HRISTOS A ÎNVIAT » și « MÂNTUIESTE DOAMNE POPORUL TĂU ».

O slujbă de „Te Deum” urmată de un pahar de vin au închis aceasta seară festiva la Catedrala Ortodoxà Română a Sfinților Arhangheli din Paris.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews