ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din Paris au sărbătorit Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment de mare impact și încărcat cu simbolism: au defilat cu 100 de steaguri românești pe bulevardul Champs Elysee până la celebrul Arc de Triumf.

Ambasadorii Moldovei și ai României au reaprins flacăra veșnică împreună cu PS Marc, Episcop al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, ne-a anunțat organizatorul evenimentului, domnul Eugen Leahu.


Au fost depuse coroane din partea ASR principele Nicolae al României, a Bisericii Ortodoxe Române, a Mișcării pentru Regat și Coroană și ale celor două ambasade.

Corala Sf. Ștefan cel Mare, dirijată de maestrul Andrei Burdeniuc, a interpretat „Desteaptă-te Romane”, „Marseilleza” și „Hora unirii”.

Pentru prima dată în istoria acestui Arc de triumf, prin definiție laic, agnostic și apolitic, s-a cântat « HRISTOS A ÎNVIAT » și « MÂNTUIESTE DOAMNE POPORUL TĂU ».

O slujbă de „Te Deum” urmată de un pahar de vin au închis aceasta seară festiva la Catedrala Ortodoxà Română a Sfinților Arhangheli din Paris.