ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Bodnariu este extrem de discutat în ultima vreme, iar drama prin care trec cei doi părinți a fost prezentată într-un reportaj realizat de TVR Internațional, filmat în Norvegia.

”În numele copilului” este titlul acestui reportaj care aduce în prim plan povestea lui Ruth și Marius, ai cărei 5 copii au fost preluați de autoritățile norvegiene în urma unui denunț care acuza corecții fizice aplicate minorilor, făcut la serviciile de protecție a copilului (Barnevernet).

Cei cinci copii au fost luați cu brutalitate de lângă părinți în luna noiembrie, copiii fiind acum plasați în trei familii, iar povestea lor a trezit conștiințe și au mișcat inimi.

Marius și Ruth au fost acuzați de autoritățile norvegiene de violență fizică asupra copiilor cei mari. Copiii le-au fost luați, duși la sute de kilometri, de unde nu au mai venit niciodată acasă.

Acest material conține interviuri cu autorități, reprezentanți ai Parlamentului norvegian, avocați, oficiali ai Bisericii Neoprotestante, oficiali ai Bisericii Orotodoxe Române, filmări cu familia Bodnariu, vecini, prieteni și români din diaspora, ale căror opinii consolidează întreaga poveste.

Un al caz, cel al familiei NAN a primit decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.