ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 02.10/22:30 Interes foarte mare pentru Referendumul pentru Căsătorie. Ministerul Afacerilor Externe anunță că  a fost suplimentată lista secțiilor de votare din străinătate, în urma solicitărilor făcute de comunitatea de români din Spania înființându-se o nouă secție în Valencia.

Lista secțiilor de votare poate fi consultată, aici.

 

Din cele 378 secții de votare înființate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, iar 186 - în alte locații, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetățenii români aflați în străinătate în comunități semnificative situate la distanțe mari față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

În motivarea stabilirii numărului și sediilor secțiilor de votare din străinătate au fost luate în considerare datele proceselor electorale anterioare, arată MAE.

Cele mai multe secții de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franța (15), Germania (14).

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat, totodată, expedierea buletinelor de vot, a ștampilelor electorale și a celorlalte materiale necesare votării către misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, în vederea distribuirii acestora către secțiile de votare.

De asemenea, MAE a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă lista cu persoanele propuse să facă parte din birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate în vederea avizării lor ca experți electorali. Din rândul experților electorali din străinătate vor fi desemnați, de către președintele Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate, președinții secțiilor de votare din afara țării.

 


La referendumul pentru definirea căsătoriei ce va avea loc pe 6-7 octombrie, vor avea drept de vot și românii care se vor afla în acel moment în afara granițelor.

ActiveNews vă prezintă lista secțiilor de votare, așa cum se vor organiza pe fiecare țară în parte, pentru Referendum. De asemenea, trebuie precizat că românii aflați în țară, dar care nu se vor găsi în localitatea de domiciliu, vor putea vota pe liste suplimentare acolo unde se află.

Reamintim că întrebarea de pe buletinele de vot va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Singura lege de revizuire a Constituției adoptată de Parlament este cea care modifică articolul referitor la căsătorie, astfel încât cei care doresc căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie votează DA, iar ceilalți, NU.

Lista secțiilor de votare organizate în afara României este accesibilă aici