ACTUALIZARE 02.10/22:30 Interes foarte mare pentru Referendumul pentru Căsătorie. Ministerul Afacerilor Externe anunță că  a fost suplimentată lista secțiilor de votare din străinătate, în urma solicitărilor făcute de comunitatea de români din Spania înființându-se o nouă secție în Valencia.

Lista secțiilor de votare poate fi consultată, aici.

 

Din cele 378 secții de votare înființate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, iar 186 - în alte locații, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetățenii români aflați în străinătate în comunități semnificative situate la distanțe mari față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

În motivarea stabilirii numărului și sediilor secțiilor de votare din străinătate au fost luate în considerare datele proceselor electorale anterioare, arată MAE.

Cele mai multe secții de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franța (15), Germania (14).

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat, totodată, expedierea buletinelor de vot, a ștampilelor electorale și a celorlalte materiale necesare votării către misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, în vederea distribuirii acestora către secțiile de votare.

De asemenea, MAE a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă lista cu persoanele propuse să facă parte din birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate în vederea avizării lor ca experți electorali. Din rândul experților electorali din străinătate vor fi desemnați, de către președintele Biroului Electoral pentru secțiile de votare din străinătate, președinții secțiilor de votare din afara țării.

 


La referendumul pentru definirea căsătoriei ce va avea loc pe 6-7 octombrie, vor avea drept de vot și românii care se vor afla în acel moment în afara granițelor.

ActiveNews vă prezintă lista secțiilor de votare, așa cum se vor organiza pe fiecare țară în parte, pentru Referendum. De asemenea, trebuie precizat că românii aflați în țară, dar care nu se vor găsi în localitatea de domiciliu, vor putea vota pe liste suplimentare acolo unde se află.

Reamintim că întrebarea de pe buletinele de vot va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Singura lege de revizuire a Constituției adoptată de Parlament este cea care modifică articolul referitor la căsătorie, astfel încât cei care doresc căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie votează DA, iar ceilalți, NU.

Lista secțiilor de votare organizate în afara României este accesibilă aici


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews