ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr român acuză o școală catolică din Monza, Italia, că l-ar fi separat de colegi pentru că este homosexual, informează La Repubblica.

În vârstă de 16 ani, tânărul, a cărui identitate nu este dezvăluită a fost pus să stea pe hol, singur, până la rezolvarea situației. 

De cealaltă parte, Institutul Profesional Catolic din Monza, a afirmat că nu se pune problema de discriminare de niciun fel, ci de o măsură disciplinară, după ce tânărul a postat o fotografie "pedopornografică" cu el însuși, pe o rețea de socializare, pe care a distribuit-o apoi colegilor.

"Colegii de clasă cărora le-a arătat fotografia au raportat-o rețelei sociale, reușind să obțină ștergerea ei, apoi s-au plâns profesorilor. În imagine era chiar el, împreună cu un adult. În acel moment, am decis să plasăm băiatul într-un loc separat, împreună cu un educator, așa cum facem când cursanții noștri aprofundează un studiu de caz. Apoi am așteptat să discutăm cu familia sau cu serviciile sociale despre băiat și pentru a evita alte discuții între colegi. Decizia noastră a fost luată pentru a evita problemele în clasă. Nu e vorba de nicio discriminare. Creștinii nu discriminează, acceptăm oameni de toate religiile. Am dorit să protejăm atât băiatul cât și pe colegii săi.Dacă doream să-l eliminăm, o făceam de anul trecut, din primul an, nu așteptam până al doilea ca s-o facem", a spus directorul școlii, Adriano Corioni.

Doi senatori italieni, Roberto Formigoni și Carlo Giovanardi au sărit în apărarea școlii, afirmând că instituția a procedat corect, tratând cu delicatețe un caz dificil.

"Orbiți de furie ideologică, asociațiile de homosexuali vor să întoarcă lumea pe dos, acuzând pe oricine de homofobie, chiar și pe cei care ar fi procedat la fel dacă în situația respectivă ar fi fost o fată și care au obligația să ia măsuri împotriva unei acțiuni condamnabile și care ar putea fi considerată chiar infracțiune", a scris Carlo Giovanardi, senator al Partidului Noul Centru-Dreapta. 
 
Autoritățile au început o anchetă.