ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La parada portului popular românesc, de pe strada pietonală a oraşului Olga Cobileanska, acolo unde este situat şi Centrul Cultural,  au participat artişti amatori şi orchestre de muzică populară al etnicilor români din oraşul Cernăuţi şi din satele raioanelor Hliboka, Storojineţ, Noua Suliţă şi Herţa, cu populaţie majoritar românească, conform infoprut.ro

Un sobor de preoţi a sfinţit Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi, după care au fost rostite mesajele invitaţilor din Ucraina, România şi Republica Moldova.
 
Cu această ocazie, Svetlana Preoteasa, directorul Instututului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, a semnat un protocol de colaborare între instituţia pe care o conduce şi Centrul Cultural Român din Cernăuţi.
 
În cadrul Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi vor funcţiona Librăria Mihai Eminescu, Cafeneaua Bucureşti, departamentele învăţământ şi şcoli, cultură şi literatură.
 
Preşedintele Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi este poetul Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române.