ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Penitenciarul Lorusso e Cutugno din Torino a fost oficiată marți, 27 decembrie 2016, Slujba Sfintei Liturghii cu prilejul Nașterii Domnului, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită cu acest prilej în limba română, italiană și rusă de preoții: Gabriel Burcescu de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino II , Pavel Goreanu de la Parohia „Sfântul Nicolae” – Torino III și Eugen Bînzari de la Parohia „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum”- Orbassano. 

La slujbă au participat 60 de persoane, majoritatea români, dar și ortodocși de alte naționalități: croați, sârbi, ruși, câțiva dintre cei care s-au spovedit în perioada în care preoții au vizitat penitenciarul, primind Sfânta Împărtășanie.

După Sfânta Liturghie s-au cântat colinde, mulți dintre deținuți având lacrimi în ochi și simțind, așa cum au mărturisit, că „a venit cu adevărat și aici Crăciunul”.

În cuvântul de învățătură, părintele Gabriel Burcescu i-a îndemnat pe deținuți să „sporească dragostea față de Dumnezeu și față de cei dragi lor, ca în felul acesta să evite pe viitor situația aceasta neplăcută în care se află”. Totodată, părintele a mulțumit celor care au făcut posibil acest moment. 

Pe lângă darul Sfintei Liturghii, deținuții au primit și cadouri oferite de credincioșii Parohiei „Sfânta Cruce”: calendare și un pachet cu anaforă și cozonac. 

Hipodiaconul Valeriu Andrei Grosu scrie, pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, că „la plecare, pe coridoarele penitenciarului  răsuna parcă o strofă dintr-un colind al lui Radu Gyr: «Maica Domnului Curată/ Ad-o veste minunată/ Înflorească-n prag/ Zâmbetul tău drag/ Ca o zi cu soare/ Zâmbetul tău drag/ L-așteptăm în prag/ Noi, din închisoare».”