ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentarul „Bordell Deutschland” (Bordelul Germania), transmis de ZDF arată că viața de zi cu zi a prostituatelor din Germania este controlată de criminalitatea organizată. 

Femeile care activează în domeniu - multe dintre ele românce - au parte de experiențe șocante. De altfel, documentarul realizat de Christian P. Stracke, prezintă și poveștile unor românce care au reușit să părăsească bordelurile și încearcă să își facă o nouă viață.

Denisa, de exemplu, a reușit să se elibereze și acum participă la programe de educație contra prostituției în zonele sărace ale României.

Potrivit Biroului Federal de Statistică, aproximativ 1,2 milioane de bărbați folosesc servicii sexuale zilnice în Germania, iar numărul prostituatelor variază, de la perioadă la perioadă, între 400.000 și 1 milion, potrivit ziarulromanesc.de.

Legalizarea prostitutiei, realizată în 2002 este subiectul documentarului care va fi transmis pe 18 noiembrie, anunță stimme.de. Realizatorul documentarului susține însă că această legalizare este, de fapt, un paravan pentru traficul de persoane, proxenetism și prostituție forțată.

Christian P. Stracke a vorbit cu prostituate, ofițeri de poliție, asistenți sociali, politicieni și psihologi. A intervievat celebrități din această lume, cum ar fi Cleo din Berlin, care – în mod voluntar, așa cum a subliniat – a participat la o scenă de sex cu 30 de bărbați.

Sau cum este Sandra Norak care a lucrat ani de zile ca prostituată și apoi a ieșit din această lume brutală. „Nu este un loc de muncă”, spune ea, „este doar violență, ceea ce trăiești … și am avut 400 - 500 de bărbați în patru săptămâni”. Acum femeia de 27 de ani a studiat dreptul și se angajează la abolirea prostituției. „În fiecare club în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute”, spune ea.

Românca Denisa, protagonistă a filmului, confirmă ce spune Sandra. Ani de zile a fost forțată să se prostitueze în Germania și știe totul despre această lume. „90 la suta au un proxenet", spune ea, și din experiența personală povestește: „Bărbații sunt foarte sensibili la minore. Sunt atât de mulți pedofili”. Potrivit experților de poliție, nouă din zece femei sunt forțate la prostituție.

Expertul în traume psihologice Ingeborg Kraus compară profesia de prostituată cu cea a soldaților, iar experiențele lor cu cele ale victimelor torturii. Aproape 70% dintre femei suferă de simptome de tulburare post-traumatică: "Această ocupație este mai periculoasă decât a merge la război”.

Rata mortalității printre prostituate este de 40 de ori mai mare decât media pentru populație, potrivit documentarului. Riscul simplu de a fi ucisă este de peste 18 ori mai mare decât cel al altor femei, indiferent dacă sunt prostituate voluntare sau forțate.

Dar acum serviciile de escortă și bordelurile în Germania sunt mai populare ca niciodata. Se face reclamă la oferte: ”20 de euro pentru 20 de minute de sex – ofertă la Discountpuff".

Potrivit Biroului Federal al Poliției Criminale, o prostituată aduce proxenetului până la 100 000 de euro pe an – iar statul câștigă multe venituri fiscale. Piața este competitivă, există tot mai multe femei tinere.

Clienții se distrează torturând aceste femei, este concluzia filmului.