ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, SOS NICE, grupul deschis pe facebook pentru a ajuta victimele atentatului din 14 iulie, anunța, la cererea rudelor, dispariția altor doi români aflați la Nisa: Alexandru Goldan (26 de ani) și Elena Condei (31 de ani)

Cei doi postaseră pe facebook, la 2 iulie, mai multe fotografii făcute pe Coasta de Azur, chiar în zona în care a avut loc atentatul. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menționate”, dar și că „Ambasada României la Paris a solicitat asistența specifică autorităților franceze competente”, pentru a face verificări cu privire la aceste persoane.

Astăzi, MAE a revenit cu noi date, precizând că „informațiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariția a doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă. În urma demersurilor efectuate de reprezentanții Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetățeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului și nu figurează în evidențele autorităților franceze printre victimele atentatului.

În ceea ce privește semnalarea din cursul zilei de astăzi privind un alt cetățean român dispărut, menționăm că se întreprind verificări, însă până în prezent nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situația sa în urma atacului de la Nisa.”