ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociatia „Mihai Eminescu" din Viena, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Austria și cu susținerea Institutului Cultural Român, organizează în fosta capitală imperială un concert festiv dedicat Centenarului Marii Uniri. 
 
În cadrul spectacolului își va prezenta creațiile, pentru prima dată în orașul numit și „capitala muzicii", maestrul Eugen Doga, alături de Orchestra Teleradio-Moldova de la Chisinău. Concertul va evoca, deopotrivă, memoria poetului Mihai Eminescu, transmite Romanian Global News.
 
Maestrul Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață. Talentul său incontestabil este recunoscut de UNESCO, valsul inclus în coloana sonoră a filmului "Gingașa și tandra mea fiară” fiind considerat a patra capodoperă muzicală a secolului XX. Valsul care l-a făcut celebru a răsunat și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. Maestrul, născut în urmă cu 81 de ani în stânga Prutului, este un unionist convins. În fața publicului îi vor fi alături la Viena dirijorul Dumitru Cârciumaru, soliștii Mariana Bulicanu (soprană), Ana Maria Donose (soprană), Ion Timofti (tenor) și Vitalie Advahov la acordeon. Evenimentul va avea loc in sala de concerte a Palatului Schönbrunn, pe 15 iunie 2018, la ora 19.00.