ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mălin Bot, fostul jurnalist pe care Traian Băsescu îl încadra printre susținătorii săi, alături de Dan Tăpălagă, în categoria „LINGĂI voluntari”,  face în aceste zile campanie masivă în afara granițelor, pentru a-i convinge pe românii din diaspora să participe la protestul anti PSD din 10 august.

De data asta, Mălin Bot a depășit orice limită, așa cum au remarcat chiar unii români din diaspora, pângărind drapelul național.

Conform unor postari de pe retelele de socializare, Bot și alți câțiva protestatari din gruparea #Rezist au mers la consulatul României din Barcelona pentru a-i cere consulului Mihai Pleșa sa semneze inițiativa USR, ”Fără penali în funcții publice”.  Se pare că, deși consulul general al României la Barcelona, Marcel Pleșa, a acceptat dialogul cu aceștia, nu a fost de acord cu susținerea acestui demers. Mai mult, consulul i-a atenționat că participarea la un miting neautorizat este ilegală și ar putea interveni poliția, în cazul în care cineva se sesizează, scrie gazetaromaneasca.com .

Gestul care a scandalizat internauții a fost afișarea, de către grupul lui Bot, pe durata acestui episod, a unor pancarte cu tricolorul românesc pe care scria ”MU*E PSD”. 

O nouă ilegalitate comisă de cei din grupul  #Rezist pe teritoriul spaniol, o astfel de ofensă adusă însemnelor naționale fiind pedepsită cu închisoare de la 1 la 3 ani .

Sandu (Sandi) Matei, unul dintre liderii mișcării #rezist, la fel de controversat ca și Mălin Bot, care s-a remarcat mai ales după ce a lovit cu pumnul un bătrân în Piața Victoriei, a lansat luna trecută un atac dur la adresa lui Mălin Bot. Într-o postare pe facebook, Matei a declarat că Bot „a trădat atât de pervers de dragul imaginii și a banilor”.