Mălin Bot, fostul jurnalist pe care Traian Băsescu îl încadra printre susținătorii săi, alături de Dan Tăpălagă, în categoria „LINGĂI voluntari”,  face în aceste zile campanie masivă în afara granițelor, pentru a-i convinge pe românii din diaspora să participe la protestul anti PSD din 10 august.

De data asta, Mălin Bot a depășit orice limită, așa cum au remarcat chiar unii români din diaspora, pângărind drapelul național.

Conform unor postari de pe retelele de socializare, Bot și alți câțiva protestatari din gruparea #Rezist au mers la consulatul României din Barcelona pentru a-i cere consulului Mihai Pleșa sa semneze inițiativa USR, ”Fără penali în funcții publice”.  Se pare că, deși consulul general al României la Barcelona, Marcel Pleșa, a acceptat dialogul cu aceștia, nu a fost de acord cu susținerea acestui demers. Mai mult, consulul i-a atenționat că participarea la un miting neautorizat este ilegală și ar putea interveni poliția, în cazul în care cineva se sesizează, scrie gazetaromaneasca.com .

Gestul care a scandalizat internauții a fost afișarea, de către grupul lui Bot, pe durata acestui episod, a unor pancarte cu tricolorul românesc pe care scria ”MU*E PSD”. 

O nouă ilegalitate comisă de cei din grupul  #Rezist pe teritoriul spaniol, o astfel de ofensă adusă însemnelor naționale fiind pedepsită cu închisoare de la 1 la 3 ani .

Sandu (Sandi) Matei, unul dintre liderii mișcării #rezist, la fel de controversat ca și Mălin Bot, care s-a remarcat mai ales după ce a lovit cu pumnul un bătrân în Piața Victoriei, a lansat luna trecută un atac dur la adresa lui Mălin Bot. Într-o postare pe facebook, Matei a declarat că Bot „a trădat atât de pervers de dragul imaginii și a banilor”. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews