ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În utimele zile, mai multe afișe cu sloganuri xenofobe și care instigă la violență împotriva femeilor au fost găsite de locuitori pe străzile din Altopascio, în provincia italiană Lucca (Toscana). 

Pe mai multe foi de format A5 au fost scrise mesaje denigratoare, de tipul: „La moarte albanezii, tunisienii, românii, toți” , „W (trăiască n.r.) Hitler”, Români țigani, W Hitler”, „Tunisieni împuțiți, sunteți scârboși”, „Doamnelor, nu vă plângeți dacă vă violează, sunteți niște târfe”. 

Locuitorii din Altopascio au găsit primele foi duminica trecută, 15 aprilie a.c.. Foile erau împrăștiate pe stradă și erau scrise cu majuscule de culoare neagră și roșie, relatează Gazzetta di Lucca, preluată de www.rotalianul.com.

„Am crezut că a fost un caz izolat”, au declarat localnicii. „Primele pliantele le-am găsit duminică după-amiază… cu fraze nebunești… Ne-am gândit că e doar un gest necugetat de moment al unor teribiliști și nimic mai mult. Dar astăzi (n.r. - joi, 19 aprilie), am găsit mult mai multe foi împrăștiate de-a lungul străzii Via della Libertà, pliante care îl glorifică pe Hitler și trimit la moarte albanezii, tunisienii, marocanii, românii, țiganii.”
 

Locuitorii din zonă spun că nu au văzut pe nimeni care să împrăștie „manifestele”, cu toate că asta s-a întâmplat în plină zi, în ambele cazuri. Joi, de pildă, pliantele au umplut strada în jurul orelor 15:00.

În Via della Libertà există apartamente în care trăiesc în prezent mai mulți nord-africani, dar de-a lungul anilor - spun rezidenții – aici au fost mereu locuințe în care trăiau țigani, români, chiar și pentru o anumită perioadă, în arest la domiciliu. Cum în prezent în zonă mai există doar câteva familii de nord-africani, se pare că pliantele le erau destinate lor, în mod special.