ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maria Cristiana Mărcuș a plecat din România ca voluntar ca să predea la o școală din Pakistan. Ea este autoarea scrisorii "Dumnezeu a fost ucis de Occident" care a ajuns foarte cunoscută în urmă cu câțiva ani.

De această dată, tânăra atrage atenție asupra culturii supra sexualizării femeii, care este practicată în România și în Europa și face o pleodoarie pentru revenirea la inocență și normalitate.

Românca arată cum societatea modernă a transformat femeia într-un obiect sexual, învățând-o că aspectul fizic este tot ce contează la o persoană.

"Multa vreme am crezut ca sexualitatea mea este prioritara. Ca prin erotism se leaga si dragostea si apoi o casnicie. Am crezut ca trebuie sa atrag barbatii cu fizicul meu. De prea multe ori am auzit ca personalitatea conteaza desigur, dar ca la prima vedere un barbat trebuie excitat vizual si apoi intelectual. Observasem ca o poza in bikini cand tin spatele drept sa imi etalez sanii strange sute de likeuri pe cand o fotografie pe plaja in care port o rochie lunga doar cateva zeci. Cantitate si nu calitate. De multe ori am fost si inselata vazand cum vorbesc chiar si prietenii mei crestini, cum comenteaza aspectul femeilor, si mama ce are aia, si ce are ailalta, prieteni ca care m-au facut sa simt cateodata ca da icoanele sunt frumoase, dar o femeie necasatorita daca vrea un sot care sa nu plece cu alta trebuie mereu sa fie sexuala. Talie subtire. Ruj rosu. Sani mari. Coapse rotunde. Buze apetisante. Fotografii fotosopate. Cand sufar dupa un barbat sa merg la shopping sa ii arat lui pe facebook cum ma distrez cu o rochita scurta, sexy si decolatata cu vreo 3 libidinosi lipiti de mine intr-un club. Sa vada omul ce 'bunaciune' de femeie a pierdut. Cand de fapt ii arati doar de trup a pierdut. Ce carcasa a schimbat cu o alta carcasa.

In schimb, modelul femeii crestine este Fecioara Maria. Nu este Dita von Teese. Nu este Marilyn Monroe si nici Bianca Dragusanu sau alte mediatizate. Poate barbatii au fost invatati si manipulati sa saliveze sexual la asa ceva, pentru ca sunt intr-adevar niste trupuri faine, dar nu mai pot simti ca asta reprezinta frumosul:
"De ce oare acest intelectual/doctor/avocat etc umbla cu fetita asta care pozeaza in reviste dar studieaza la Spiru Haret si nu poate lega doua vorbe?"

"Sigur il f**e bine pustoaica" vine replica deja clasica si a carei vulgaritate imi este familiara.
Am intalnit femei carora le e frica sa iasa din casa fara fard, femei care nici la biserica nu pot merge fara fond de ten sau parul intins, care nu concep sa nu poarte tocuri sau sa isi acopere parul cand se roaga, si toate astea din teama.

In Asia am descoperit barbatul care iubeste femeia acoperita. Am descoperit femeile care au inocenta icoanelor. Am vazut femei care au privirea aia apriga dar inocenta asa ca in pozele pe care le-am vazut cu romancele de acum 80 de ani. Am descoperit moralitate si crestinism in oameni care nu sunt crestini. Am descoperit cat de frumos este sa mi se spuna Domnisoara Maria si sa intalnesc barbati care nu ma privesc cu pofta ci cu rusine. Am descoperit cum este sa te indragostesti asa cum era in clasa a 8-a cand tot ce vrei este sa vorbesti cu el si sa iti atinga mana din greseala. Cat de fain este sa nu se consume totul la primul instinct. Cat de frumos este sa cinezi cu tatal lui inainte ca el sa iti fi vazut 'un selfie sexy'. Cat de fain e sa nu ti se ceara un selfie sexy ci sa te intrebe ce carti citesti si unde iti place sa calatoresti. Unde nu incepi orice conversatie cu ceva replici sau haine senzuale sau cu o groaza de alcool. Cred ca toata inocenta pe care am pierdut-o in timp obosindu-ma sa fiu sexy este cu adevarat o mare pierdere. Si simt ca greseala este in totalitate a mea, ca femeie. Asia m-a invatat foarte multe, si mi-a adus aminte de cine sunt eu cu adevarat, ce imi place mie cu adevarat si ce vreau eu cu adevarat. Nu ce am fost invatata sa imi placa, ci ceea ce a sadit Duhul Sfant in sufletul meu. E interesant ca avem nevoie cateodata sa plecam in partea ailalta a lumii pentru a ne descoperi sufletul.", a scris Maria Cristiana Mărcuș pe pagina sa de Facebook.


Maria-Cristiana Mărcuș a învățat la King's College din Londra, unde a studiat diplomația militară. Este din București și a terminat Colegiul Bilingv George Coșbuc din Capitală.