ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, asociația NeamUnit a făcut un gest salutar și inedit. Tinerii membri ai asociației s-au gândit să le scrie o misivă românilor plecați din țară.

În textul trimis pe adresa redacției ActiveNews, aceștia îi îndeamnă pe compatrioții noștri de peste hotare să se întoarcă acasă și le dedică piesa interpretată de copiii parohiei Irești, județul Vrancea, pe care o puteți vizualiza mai jos.

Iată textul:

 

„Mesaj către Românii plecați din Țară, la Centenarului Marii Uniri:

Dragii noștri frați plecați peste hotare, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, vă dedicăm acestă piesă, minunat cântată din suflet de un grup de copii frumoși și buni ai României noastre.

Să vă amintiți că sunteți FII ȘI FIICE ALE ROMÂNIEI, și că străinătatea, oricâte avantaje materiale v-ar oferi, nu este și NU VA FI NICIODATĂ ACASĂ.

Vrem să vă spunem că noi, cei din ȚARĂ, vă iubim și ne este tare dor de voi toți, așa cum știm că și vouă vă este dor de Țara unde v-ați născut și ați crescut.

Vă îndemnăm așadar, să vă ascultați nu atât mintea care face calcule economice, cât mai ales INIMA și sufletul vostru de Români.

Veniți înapoi ACASĂ, că România are nevoie de voi, de toți, care v-ați născut în neamul și pe pământul acesta binecuvântat.

Vă așteptăm cu drag și dor, să punem umărul cu toții împreună la reconstrucția morală și materială a ROMÂNIEI noastre iubite.
Cu dragoste frațească,
Tinerii din Asociația NEAMUNIT - 1 Decembrie 2018"