ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi tineri români, plătiți cu câte 250 de lire sterline pentru a sparge un magazin din Shrewsbury, Shropshire, au fost condamnați la doi ani de închisoare. Judecătorul britanic a avut un mesaj puternic pentru ei.

Claudiu Stanciu și Florin Marcu au fost condamnați la un tribunal din Telford pentru că au spart magazinul de electronice Currys din Meole Brace, Shrewsbury, pe data de 10 septembrie, relatează www.shropshirestar.com.

”De fiecare dată când cineva ca voi vine din România aici și comite o infracțiune ca a voastră este alimentat rasismul. România este o țară cu o istorie plină de mândrie și o țară de unde mii de oameni vin aici să lucreze corect. V-ați dezamăgit conaționalii, v-ați dezamăgit țara și familiile și trebuie să vă gândiți la asta în închisoare”, le-a transmis judecătorul Jim Tindal.

Stanciu, 26 de ani și Marcu de 28 de ani, care locuiau la Birmingham la momentul infracțiunii, au fost condamnați la doi ani de închisoare, pe 10 noiembrie.

Judecătorul Jim Tindal a admis că e conștient că nu ei sunt creierul din spatele operațiunii, însă au jucat un rol important într-un plan sofisticat de spargere, pus în practică de o grupare de 7 persoane.

Cei doi au făcut o gaură într-un zid de cărămidă care conducea într-un depozit al magazinului. În mașina condusă de ei, poliția a găsit bunuri de 41.000 de lire sterline.

Stanciu a spus, potrivit avocatului său, că nu a realizat gravitatea situației în care a intrat. Celălalt român, Marcu, a susținut tot prin avocat că nu a știut în ce se bagă iar când a devenit evident nu a putut da înapoi. A venit în UK în 2006 și are 6 copii în Birmingham.

Judecătorul a spus că cei doi au mai comis în trecut fapte de acest gen în Europa.