ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației Naționale au semnat protocolul de colaborare vizând proiectul "Limba română este patria mea", inițiat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, se arată într-un comunicat de presă.

"Protocolul oferă instituțiilor semnatare cadrul organizatoric necesar pentru colectarea și transmiterea de materiale educaționale (tipărite sau electronice) și alte materiale culturale necesare asigurării educației în spiritul cunoașterii valorilor naționale și pentru afirmarea spiritului identitar românesc în rândul copiilor românilor de pretutindeni. Totodată, documentul oficializează cooperarea dintre cele două instituții în cadrul proiectului „Limba română este patria mea”. "

"În declarațiile de presă susținute, cei doi demnitari au apreciat documentul semnat ca pe un instrument important, care stabilește cadrul de cooperare interinstituțională necesar desfășurării de activități menite să contribuie la  consolidarea rolului educației în păstrarea unităţii de limbă şi cultură în rândul comunităţilor româneşti din străinătate, în special în rândul copiilor care sunt integraţi în sistemele educaţionale locale. S-a precizat, de asemenea, că Protocolul vizează și desfăşurarea în comun a unor activităţi destinate copiilor românilor de pretutindeni, prin care să se asigure formarea competenţelor-cheie fundamentale pentru păstrarea identităţii naţionale în ţara de adopţie", arată comunicatul.