ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale cere ajutorul credincioșilor pentru achiziționarea unei biserici în Paris, a anunțat părintele Răzvan Ionescu pe facebook.

Acesta ar fi a doua biserică românească de zid din Paris, după Catedrala Mitropolitană achiziționată în 1882 și că ar fi „o oportunitate uriașă”.

„Cele ce urmează sunt scrise cu binecuvântarea Părintelui nostru în Hristos, IPS Iosif. El ne-a îndemnat să acționăm RAPID. 

Despre ce este vorba ? A apărut o oportunitate URIAȘĂ să cumpărăm o biserică în Paris. În centru. În consecință, 1. lansez cu binecuvântarea IPS Iosif un apel de fonduri. Ne trebuie câteva mii de persoane care să dea 1000 (o mie de euro). Desigur că sperăm ca prin negociere să facem prețul mai accesibil, suma este mare, dar nădăjduim în mobilizarea noastră împreună. De exemplu, parohia mea pune imediat la dispoziție toate economiile sale, peste 200mii euro. Dar nu ajung. 
.
2. IPS Iosif vă îndeamnă și roagă SĂ CONTRIBUIȚI. Cum?

3. Etape
- CONSTITUIM LISTA de posibili contributori ( scrieti-mi pe messenger nume contact suma sau pe mail cabinet@mitropolia.eu), urmând ca
- IN MOMENTUL in care se va trece la etapa ACTE, sa fiti rugati sa varsati SUMA promisa IN CONTUL MOREOM IN VEDEREA ACHIZITIONARII.
.
3. VA ROD DATI SHARE. Sa ajunga la toti cei care pot ajuta. Deveniți si/sau gasiti ctitori pentru ceea ce ar putea fi a doua biserică intra muros a românilor din Paris dupa catedrală. 
.
ACUM e momentul. Va incredintez ca nu am intalnit o asemenea ocazie in ultimii 18 ani. IPS cere mobilizarea parohiilor pariziene”, a scris Părintele Ionescu, consilier în cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale – Departament „teologie și știință”.

Cei care doresc să contribuie la cumpărarea celui de-al doilea locaș de cult al Bisericii Ortodoxe Române din capitala Franței pot trimite un email la cabinet@mitropolia.eu sau îl pot contacta pe părintele Răzvan prin intermediul Facebook-ului.