ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Iosif, ierarh al credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române din Europa Occidentală și Meridională, și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, biserica Romano-Catolică și Arhiepiscopia de Paris în urma incendiului care a devastat luni Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Suntem profund îndurerați de catastrofa care lovește capitala Franței”, a transmis mitropolitul Iosif în numele clerului și credincioșilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, într-un comunicat pentru agenția de știri Basilica.

„Este vorba despre un simbol asumat ca reper mondial, dincolo de apartenență religioasă sau de convingeri”.

„Martoră peste veacuri a construirii Europei Creștine, în toată complexitatea istorică și culturală”, a adăugat Mitropolitul Iosif despre Catedrala Notre-Dame din Paris, „se topește acum sub povara flăcărilor necruțătoare”.

„Suntem alături de biserica Romano-Catolică și de întregul popor francez în aceste clipe de mare durere, trăind anticipat și noi pătimirile Mântuitorului”.

„Catedrala Notre-Dame de Paris, construită pe parcursul a 182 de ani, este mistuită de flăcări. Câte un minut pentru fiecare an de sudoare și jertfă au pecetluit ireversibil reperul în jurul căruia s-a reconstruit Parisul”, a adăugat Mitropolitul Iosif într-un comunicat către agenția Basilica.

„Să nu uităm însă că puterea simbolului este dincolo de ziduri și șarpante!”

„Această tragedie trebuie să ne facă mai responsabili în a prețui valorile, câtă vreme sunt vii și prezente în mijlocul nostru”.

„Focul nemilos aprinde în noi conștiința  solidarității  creștinilor și a cetățenilor lumii întregi, deoarece suntem puternici și prin asumarea simbolurilor dincolo de vremelnicia lor”.

Catedrala Notre-Dame din inima Parisului a fost cuprinsă de un foc mistuitor luni, 15 aprilie 2019, incendiul distrugând bună parte din monumentul creștinătății apusene, important obiectiv turistic, cultural și spiritual al Franței.