ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragic avort terapeutic în spitalul din Perugia pentru o mamă româncă în vârstă de 37 de ani, însărcinată cu două fetițe gemene. Femeii i s-a provocat nașterea prin metoda medicamentoasă, după care a fost lăsată singură de către personalul sanitar.

Nefericitul eveniment a avut loc la spitalul „Santa Maria della misericordia” din Perugia unde o pereche de viitori părinți români, rezidenți la Asissi, s-au prezentat pentru o consultație, în urma durerilor pe care femeia româncă le avea în a 21-a săptămână de sarcină gemelară, se scrie pe www.rotalianul.com

Au fost necesare măsuri medicamentoase de întrerupere a sarcinii prin provocarea unui avort terapeutic, indus, după ce s-au constatat condițiile în care erau cele două fetițe: una era deja moartă, în timp ce cealaltă risca o deteriorare neurologică gravă. După medicația în urma căreia femeii i s-a provocat nașterea fetițelor, a fost lăsată singură de către medicii italieni, aceasta fiind nevoită să avorteze în baia spitalului, asistată doar de soțul ei!

Tatăl, încă agitat, explică pentru Quotidiano dell Umbria, modul în care fiicele sale s-au născut „în baia spitalului Santa Maria della Misericordia, mai exact în recipientul în care de obicei bolnavii fac pipi”, fără ca cineva din personalul sanitar să se intereseze de ei prin monitorizarea condițiilor și asistarea mamei în mod corect. Femeia româncă de 37 de ani, care a pierdut o cantitate considerabilă de sânge, a avortat singură, în baie, susținută doar de partenerul ei.

În urma faptelor, cuplul român susține că a fost contactat de mai mulți medici de la secția respectivă care „și-au cerut scuze pentru ce s-a întâmplat”. Acum, femeia este asistată de un psiholog pentru a depăși drama pierderii fetițelor, cea a avortului și a condițiilor de coșmar în care acesta a avut loc.