ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația conform căreia Mânăstirea ortodoxă română din cantonul Fribourg, Elveția, trebuie evacuată din cauza faptului că acolo vor fi cazați refugiați, a făcut rapid turul internetului.

În acest sens, Maica Antonia a trimis un comunicat pe adresa ActiveNews în care precizează ce se întâmplă cu obștea mănăstirii.

Iată textul:

Mănăstirea ortodoxă „Sfântul Acoperământ al Născătoarei-de-Dumnezeu” din cantonul Fribourg, găzduită temporar în Château de Rosière(FOTO), locaşul unei foste mănăstiri catolice, îşi va schimba sediul din data de 1 octombrie 2015, clădirea în care a funcţionat până acum urmând să adăpostească refugiaţii, în majoritate musulmani, ajunşi în Elveţia. Monahia Antonia şi obştea mănăstirii, formată din patru maici şi ieromonahul Gavriil, este recunoscătoare Episcopiei Catolice de Fribourg care i-a găzduit cu generozitate vreme de mai bine de doi ani (începând din 1 iulie 2013).
 
Vieţuitorii micii obşti monahale se vor muta provizoriu într-o casă care le-a fost pusă la dispoziţie de către o Asociaţie catolică. Casa este totuși foarte mică pentru nevoile Mănăstirii, neavând posibilitatea să primească pelerini și credincioși care să participe la slujbe. Chiria lunară, deşi modică după standardele pieţei elveţiene, este totuşi împovărătoare pentru mica obşte, care nu are niciun venit.

Monahii se află acum într-o situaţie de cumpănă. „Doamne ajută! Deocamdată nu ştim ce vom face. Suntem cinci persoane, patru maici şi ieromonahul Gavriil. Dar până vom atinge pământul făgăduinţei, locaşul pregătit nouă de către Domnul, mai avem de trecut ispite şi încercări. Mulţumim pentru rugăciuni!”, a declarat maica Antonia.
 
Obştea caută un loc în care mănăstirea să se poată instala durabil. Acest loc ar trebui să fie, înainte de toate, prielnic rugăciunii, adică liniştit, departe de aglomeraţia urbană, şi suficient de încăpător pentru a adăposti biserica, chiliile, atelierele (traduceri, veşminte liturgice, artizanat monastic), camerele de oaspeţi. De asemenea, mănăstirea ar trebui să dispună de un teren oferind un cadru natural prielnic liniştirii şi interiorizării, atât pentru obşte, cât şi pentru cei care vin să se reculeagă, precum şi pentru organizarea de taberelor şi pentru activităţi agricole.

Confruntându-se cu dificultăţi atât pentru găsirea unui loc potrivit, cât şi pentru finanţarea acestui proiect, ţinând cont de costurile imobiliare din Elveţia, obştea mănăstirii vă cere sprijinul.

Cei care doresc pot ajuta mănăstirea în acest moment de cumpănă în diferite moduri:
•    Semnalându-le un loc care ar putea corespunde cerinţelor de mai sus;
•    Susţinându-i financiar.

Orice formă de ajutor este importantă. Conform tradiţiei Bisericii, cei care vor susţine mănăstirea vor fi pomeniţi întotdeauna în timpul slujbelor în calitate de ctitori ai acesteia.

e-mail: monastere.suisse@mitropolia.eu
www.monasteresuisse.mitropolia.eu
tel : 078 956 52 50

BANCA : RAIFFEISEN
IBAN (cont în euro) : CH41 8010 5000 0043 3016 1
IBAN (cont în CHF) : CH10 8010 5000 0043 3013 7
Code banque: 80105
SWIFT : RAIFCH22
Adresa Băncii :
Route du Chevalier 3, 1723 Marly
Elveţia