ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un miracol s-a produs în momentele de teroare din capitala Belgiei. O româncă de 23 de ani și fetița ei, de doi ani, sunt singurele persoane care au scăpat cu viață din vagonul de metrou care a explodat marți, în Bruxelles.

20 de oameni au murit atunci. Printr-o șansă uriașă, pe care tânăra o consideră providențială, și ea, și copila din cărucior au fost apărate de scutul celorlalte corpuri umane.
 
Așa povestesc rudele din România, care se roagă pentru sănătatea lor. Amândouă sunt internate, cu arsuri, iar fetița este într-o stare mai gravă, intubată.

Roxana Ștefănuca este stabilită de 5 ani la Bruxelles, cu soțul și părinții. Are două fetițe, una de 5 ani, cealaltă de doi ani, amândouă născute în Belgia. Familia muncește din greu, în construcții.

Marți dimineața, Roxana a dus-o la grădiniță pe fiica sa cea mare. Și, ca de obicei, se întorcea acasă cu metroul. Miruna, fiica cea mică, era în cărucior lângă ea când s-a declanșat coșmarul.

"S-a întâmplat lângă Parlamentul European. Așa a fost minunea. Căruțul a sărit într-o parte și ea în altă parte. Din compartimentul în care circula au fost singurele care au supraviețuit. Pe cea mică a apărat-o căruțul. A ajutat-o un polițist, că nu putea să mai ia fetița și el a ajutat-o", povestește Măricica Ștefănuca, soacra tinerei, potrivit protv.ro.

Roxana a scăpat pentru că a fost protejată de trupurile altor pasageri, care au murit în fața ei, fiind mai aproape de explozie.

Rudele din comuna Mileanca din Botoșani știu că atât Roxana, cât și Miruna au suferit arsuri și că sunt în grija doctorilor din Bruxelles. Cea mică este internată la Spitalul Militar, iar mama, în altă unitate medicală din oraș. Miercuri, Roxana a reușit să vorbească la telefon cu sora ei, din țară.
 
"Vă dați seama, în vagonul care a explodat, cum poate să fie? Au fost singurele care au scăpat. Am vorbit cu sora mea doar trei cuvinte ieri. E arsă pe față, pe piept. Copilul este intubat. Ea o să fie bine",  spune Anca Cucuruzac, sora tinerei.