ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giorgia, o tânără româncă în vârstă de 17 ani i-a cucerit pe italieni. Adolescenta și-a pierdut tatăl în urmă cu trei ani, iar de atunci a rămas în Italia doar cu fratele ei, pentru că mama a fost nevoită să se întoarcă în România.

Giorgia Enache vorbește cinci limbi străine și este o elevă model, „frumoasă la exterior și frumoasă la interior”, așa cum o descriu colegii și profesorii, adolescenta a sosit la Universitatea Luiss pentru un stagiu de practică, trimisa de prestigiosul Liceu lingvistic Lucrezio Caro, și s-a remarcat.

Giorgia își imaginează un viitor strălucit. „Vreau să mă fac avocat, am o adevarată pasiune pentru lege". Însă trecutul și prezentul său, ascunse tuturor, au pus-o la o grea încercare. Locuiește la Capena cu fratele ei, scrie gazetaromaneasca.com.

„Eu trăiesc cu fratele meu, care are 25 de ani și lucrează toată ziua", a mărturisit într-o zi în timp ce scria un newsletter pentru biroul de presă de la Luiss. „Pregătesc de mâncare pentru amândoi, curățenie prin casă, mă îngrijesc eu de toate. Mama e în România, pentru muncă, tata a murit acum trei ani".

„Vorbesc italiană, română, franceză, engleză și spaniolă. Îmi place să studiez, cred că tata ar fi mândru de mine".

Tatăl, care lucra în sectorul construcțiilor, a fost ucis de o tumoare la stomac, și de atunci „familia mea s-a frânt", recunoaște Giorgia. Pentru ea, după acea zi, viața s-a schimbat foarte mult: mama constrânsă să se întoarcă în România pentru a câștiga mai mult și a-i întreține pe toți, călătoria în fiecare zi de la Capena în centrul Romei pentru a frecventa școala, viața cotidiană solitară formată din mâncare frugală, cărți, curățenie pentru a menține cel puțin în aparență o ordine în acea casă goală, dar pentru care încă reușesc să platească chiria fără a întârzia nicio lună.

„A fost destul de dificil să mă descurc, m-am simțit fragilă. Dar trebuia să merg mai departe, ce puteam face?". Nu are gânduri de plecare: „Nu, în România nu m-aș duce, pentru mine e un loc de vacanță. Viața mea e aici, vreau să mă confrunt cu această lume".