ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Duminica Tuturor Sfinţilor, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Proroc Daniel” din localitatea spaniolă Villarrobledo, scrie Ziarul Lumina.

Locaşul de cult a fost amenajat în perioada 2014-2015, prin grija preotului Dan Constantin Cucul, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului şi ai Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia şi jertfelnicia cre­dincioșilor din Villarrobledo şi împrejurimi. În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei i-a felicitat pe părintele paroh şi pe credincioşii parohiei ortodoxe române din Villarrobledo pentru eforturile depuse la amenajarea și împodobirea locașului de cult cu cele necesare slujirii şi a acordat părintelui Dan Constantin Cucul Diploma `Sfântul Iacob cel Mare” pentru bogata activitate pastoral-misionară, iar membrilor Consiliului parohial şi ai Comitetului parohial, tuturor donatorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş le-a acordat câte o diplomă de vrednicie.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Proroc Daniel” din Villarrobledo, Protopopiatul Castilla La Mancha, Regatul Spaniei, a fost înfiinţată, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei, în ziua de 1 iunie 2011, pentru a răspunde nevoilor duhovniceşti ale credincioşilor ortodocşi români din această zonă.