ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica românească din orășelul belgian Turnhout a anunțat că în seara zilei de 25 decembrie, o raclă ce conținea sfintele moaște a peste 40 de sfinți, a fost furată din lăcașul de cult.

„Cu părere de rau, va aducem vestea tristă ca, în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2017, din biserica noastră a fost furată o racla conținând sfintele moaște a 40 de sfinți. Pentru ca nu excludem posibilitatea ca faptasul sa încerce să vândă cele furate, va suntem recunoscători pentru distribuirea acestei postari , încât eventualii cumpărători sa poată fi preveniti. Nu în ultimul, chemăm la rugăciune pentru sufletul chinuit care sa putut deda la o astfel de fapta, cu nădejde ca Domnul, pentru rugăciunile sfinților Săi, l-ar putea întoarce la cele bune. Domnul sa ne miluiasca pe toti!!”, sună anunțul parohiei de pe facebook.

 

Parohia „Sfântul Gheorghe" din Turnhout, ținutul Kempen, în nordul Flandrei, a fost înființată din inițiativa Părintelui Ioan Dură, în 2012
Organizarea parohiei a fost făcută în lunile ianuarie - martie 2012, când s-au strâns semnăturile membrilor fondatori, în număr de 75, și s-a găsit și s-a închiriat biserica pentru slujire. 

Biserica în care slujește parohia este o capelă catolică, închiriată, în care pot intra aproximativ o sută de credincioși, dar și cu posibilitatea slujirii în biserica mare catolică, ori de câte ori va fi necesar. Accesul în biserică este direct din capelă.