ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Diana Mistreanu, o studentă româncă din străinătate, a inițiat o petiție publică pentru ca Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale din Paris (INALCO) să anuleze conferința lui Dan Puric, ce urmează a avea loc pe 20 decembrie în capitala Franței.


Diana Mistreanu a conceput o scrisoare deschisă către președintele INALCO, Manuelle Franck, în care îl acuză pe Dan Puric de propagarea unei „viziuni romantice (dar falsă științific) despre istoria românilor, care privilegiază puritatea etnică și importanța credinței”.

De asemenea, cele trei îl acuză pe Puric pentru că ar fi spus că „lumea este condusă de o organizație pe care el o numește oculta internațională și care este susținută de Occidentul ateu. Obiectivul acestei internaționale oculte este, conform domnului Puric, să anihileze creștinismul”.

Diana Mistreanu, căreia i s-au alăturat Andreea Apostu și Adriana Brăescu îl acuză pe Puric și pentru că s-a referit la Uniunea Europeană ca la o creație bolșevică, dar și pentru că s-ar fi pronunțat împotriva minorităților sexuale.

„În aceeași conferință, dl. Puric a vorbit și contra minorităților sexuale, care fi „una dintre ideile putrede ale Occidentului”. El a adăugat că „puterea străină cu steag albastru și stele galbene (dl. Puric se referă aici, bineînțeles, la Uniunea Europeană) este bolșevică”, afirmă cele trei în scrisoarea către Manuelle Franck.
 
Actorului i se impută și faptul că s-ar fi pronunțat împotriva protestelor din ultima vreme.

La finalul petiției despre Puric, cele trei afirmă că „Atitudinea sa radicală, anti-Uniunea Europeană și anti-occidentală, discursurile conspiraționiste ce sugerează existența unei oculte mondiale care vrea să distrugă valorile românești nu-și au locul într-o instituție a statului francez”.
 
Andreea Apostu este o tânără care se recomandă voluntar la ONG-ul ARCEN, Diana Mistreanu este doctorand al Facultatea de litere și științe, arte și științele educației din cadrul Universității Luxemburg, iar Adriana Brăescu este biolog.
 
Iată discursurile pe care cele trei le înfierează proletar: