ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nigel Farage, în vârstă de 52 de ani, este autorul ieșirii Marii Britanii din UE. Politicianul, liderul formațiunii UKIP, s-a remarcat în principal printr-un discurs extrem de dur la adresa românilor.

În urmă cu 2 ani, Nigel Farage a șocat ascultătorii unui post de radio din Londra atunci când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat postului de radio LBC.

"Am fost întrebat dacă aș fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăiești în Londra cred că ai fi îngrijorat", a declarat el în interviul pentru postul de radio LBC.

Când jurnalistul James O'Brien l-a întrebat care ar fi diferența între românii care s-ar muta lângă el și germani, referindu-se la faptul că soția lui Nigel Farage este cetățean german, acesta a răspuns: "Știți diferența".

După ce 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexitului, tonul lui Farage a devenit și mai agresiv, după cum se observă în discursul ținut zilele trecute la tribuna Parlamentului European.

"Știu că cei mai mulți dintre voi nu au făcut o muncă adevărată în toată viața lor, nu au lucrat în economia reală, în comerț nu au creat un loc de muncă. Am venit aici acum 17 ani și am spus că vreau să conduc campania care să scoată Marea Britanie din UE și ați râs de mine. Nu mai râdeți acum, nu? Voi, ca proiect politic, sunteți în starea de negare. Sunteți în negare pentru că nu vedeți că moneda voastră se prăbușește. Sunteți în negare când nu observați că apelul doamnei Merkel de anul trecut, care a cerut imigranților să treacă granița, a condus la diviziuni majore între țări", a le-a spus europarlamentarulUKIP colegilor săi de la Bruxelles.