ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autosuficiența înseamnă pierderea acelui simțământ al urgenței și al iminenței care e specifică creștinului care caută să se mântuiască, a spus în Duminica Floriilor Episcopul Macarie al Europei de Nord, informează Basilica.

Prezent la parohia ortodoxă românească din Oslo, ierarhul a atras atenția că în situația în care devenim autosuficienți „mântuirea devine o formulă goală, un discurs, o referință, dar își pierde caracterul de singur, unic și esențial obiectiv al vieții noastre. Devine mai mult ceva simbolic, fără efect”.

"Autosuficiența înseamnă, în ultimă instanță, a nu mai căuta mântuirea, a nu mai simți nevoia de mântuire”, a explicat Episcopul Macarie.

Potrivit sursei citate, ierarhul român a îndemnat la pocăință, care este începutul vieții noastre în Hristos.
„Pocăința este fundamentul vieții noastre, temelia și scopul acesteia. Pentru că fără duh de pocăință noi nu putem trăi creștinește, nu putem fi creștini. Nu putem rămâne creștini”, a spus Episcopul Europei de Nord în timpul Sfintei Liturghii.

Copiii prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri.