PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, va vizita familia Cameliei Smicală, mama ai cărei copii au fost luați de către statul finlandez, informează un comunicat al Episcopiei.

PS Macarie a primit acceptul Protecției Copilului de a-i vizita pe micuții Cameliei Smicală, urmând a-i spovedi, împărtăși și alina sufletește pe Mihail și Maria-Alexandra.

ImunoMedica


„Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord va vizita, pe 18 noiembrie 2017, familia Cameliei Smicală, mama româncă din Tampere ce se află în grava situație de a avea pe cei doi copii ai săi preluați de autoritățile din Finlanda, continuând, astfel, demersurile depuse în acest caz dureros.

La cererea Preasfințitului Macarie, Protecția Copilului a acceptat ca ierarhul român să-i viziteze, în calitate de părinte duhovnicesc, pe cei doi copii plasați sub autoritatea instituției, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, pentru a-i spovedi, împărtăși și alina sufletește.

Reamintim că Preasfințitul Macarie a mai făcut un demers similar pe 23 mai 2017, pe atunci răspunsul Protecției Copilului din Finlanda fiind negativ. Episcopul ortodox român al Europei de Nord s-a implicat intens și în alte cazuri de familii de români care s-au confruntat cu situații similare, cele mai cunoscute fiind cazurile familiilor Nan și Bodnariu din Norvegia”, se arată în comunicatul Episcopiei.

Reamintim că pe 11 noiembrie, la București, va avea loc un protest față de situația Cameliei Smicală, eveniment organizat de Coaliția pentru Familie și Platforma „Împreună”.