ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, s-a rugat sâmbătă pentru odihna sufletului părintelui Nicole Bordașiu în cadrul slujbelor oficiat la parohia Kristiansand, Norvegia, informează un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews. Părintele Bordașiu a trecut la Domnul în seara zilei de vineri 9 noiembrie.

„Părintele Nicolae a traversat acest secol de Românie cu prea multele sale dureri, dar și cu bucuria întâlnirilor providențiale. A gustat din amarul suferințelor de obște celor mai adânci, dar a avut și binecuvântarea de a se împărtăși de cele mai luminoase momente de har ale acestei istorii”, a spus episcopul român în cuvântul rostit după liturghie, la slujba parastasului.

Ierarhul a vorbit despre pătimirile părintelui din timpul regimului comunist, dar și despre activitatea desfășurată la Seminarul Teologic din București și la parohia Sf. Silvestru din Capitală.

„Părintele Nicolae Bordasiu a cunoscut, însă și momentele de lumină și de har care au ținut vie flacăra credinței sub norul întunecat al prigoanei comuniste. A făcut parte, alături de alți tineri din fenomenul Rugului Aprins, cunoscându-i pe alți mari părinți mărturisitori și martiri de mai târziu, cum ar fi Sandu Tudor (Părintele Daniil) și Benedict Ghiuș”, a spus Preasfinția Sa.